Möbler

Tjo...

Jag har ordnat med möblemang idag... pekade pratade och förhandlade.
Så får jag sakerna hemkörda och hjälp att bära. Hela kulan kan nu möbleras och bäst av allt så har jag vad jag alltid velat ha (igen)... en sekretär... smidigt, bra och lite kult.

Budgeten sprack ju givetvis, men det är ju något man får räkna med. Det var ju inte några fantasisummor det gällde som med JAS och liknande, utan ändå överkomligt. Men man handlar ändå alltid för mycket. Dessutom alltid mer än man tänkt. Men med lite "jag är ju så söt"-rabatter så blev det faktiskt så jag tycker jag gjorde en bra dag idag.

Känns som om jag börjar bli klar nu och har jag tur får jag hem allt redan på söndag, men det är ju lite väl optimistiskt eftersom de inte kör då. Men de skulle kunna göra ett undantag för mig för att jag var så gullig antar jag. Min ex-fru vet ju hur det brukar bli när jag gör affärer själv. Snackar lite, smörjer dem lite, flörtar till mig specialvillkor av flickorna och alla blir nöjda.

Men men... som sagt. Börjar bli klar... sedan skall ju allt placeras ut med, jag skall hämta mina saker jag har under safe-keeping hos en vän och sedan stänga in mig ett par tre dagar, med endast lite kontakt med omvärlden, för att göra det till mitt hem. Det tar ju lite, det med.

Palam L.V.X.

//C.G.

Jag måste ha varit trött

Hej folkens.

Jag vet inte riktigt hur det är med er och hur era sömnmönster ser ut, men tydligen så är det så ovanligt att jag inte är uppe utan att vara uppe på några timmar att folk runt mig blir riktigt oroliga.

Tidigare idag så var det en herre som lutade sig över mig föratt (tror jag) se om jag andades, och när jag gjorde det så höjda han upp rösten till den nivån som ni vet larmsignalen har.. den första måndagen var tredje månad klockan 15:00.

Konstigt att inget land med alla spioner de har sett det sambandet och landsätter en styrka vid den tidpunkten, eftersom ingen lyssnar till larmet ändå :S..

"VAAAAKNAAAAAAAAAAAAAA!!!!!"

hmmm jag tror det ringer i öronen fortfarande om jag lyssnar efter lite...

Sedan tappade jag lusten att vara uppe helt och gick och lade mig igen. Sov lite, var vaken lite.. lite i vågor fram till syster måste ha trott att jag dött.
Hjärtmassage i all ära för att skaka liv i någon, men gärna hade jag ju sett att tjejen varit här med så hon kunnat ge mig mun-mot-mun samtidigt, för bara hjärtmassage utan luft att pumpa runt är nog inte så effektivt.
Nu var jag ju bara uttråkad, trött och lite sömndrucken så det fungerade ju utan läpptryck.

Hade faktiskt säkert funkat utan pröstkompressioner med. Men  då hade vi nog inte skrattat så.

Kräm på er...

//C.G.

Strumpor och Westerberg

Hej folkens...

Idag skall jag köpa strumpor. Ja inte enbart det men jag skall köpa iallafall...
Jag ser nu att jag bara har tre par kvar :-/

En kul sak är ju att varje gång man tvättar verkar det fattas en högerstrumpa, det är ju aldrig ett helt par som försvinner.
Eller jo, i somras försvann fem par SAMTIDIGT. Jag hade köpt nya på H&M och åkte hem, så hängde jag av mig allt och skulle dra på mig nya... BORTA... har fortfarande inte kommit tillbaka.

Men nu inte sagt att jag inte köpt strumpor sedan i somras, utan de jag köpt sedan dess har också styckvis försvunnit och som vi alla 70-talister minns en farbror med kärlek för strumpor... Jag gissar på att även detta trauma för oss är hans fel.

Men för all del Staffan. Jag är inte den som är den. Hädanefter skall jag faktiskt lägga i en extra strumpa, bara för Lillstrumpas skull och syster Ysters. Det kommer vara en vänsterstrumpa, vilket borde passa den revolutionära styrka som borde samlas någonstans i pannkakans domäner, den kommer vara märkt med ett "S"... Inte för Strumpa, för det tror jag du ser, men för Staffan. Varsågod och hälsa de andra att jag saknar dem.

Alternativt.. KÖP EGNA ! ! !

//C.G.

Slutet av en god tid.

Ibland blir jag förundrad över hur knasig fördelning det är i samhället och vad som skall till egentligen för att alla skall se det oresonliga resonemanget som de resonerar.

Jag har alltid varit omgiven av folk som vetat vem jag är, nyckelpersoner i samhället som gjort det enkelt för mig och som hållit mig bakom ryggen i allt jag gjort.
Men nu har jag gjort en sak efter 34 års leverne, som faktiskt är  lite stöddigt. Jag har flyttat bort från allt och till en plats där endast ett fåtal känner till mig och hur kan nu detta vara ett problem undrar ni.

Jag har till exempel aldrig under mina trettiofyra år haft en ID-handling, till att börja med, det har inte varit aktuellt och det har inte behövts. Trots att jag bott i ett antal länder och korsat gränser till höger och vänster.
Men nu... nu har tiden kommit att jag behöver krypa fram mer, krypa ur skalet och börja existera mer öppet. Eller iallafall skall det kunna bevisas att jag existerar och inte bara är.

Jag gick till banken här i staden för att ta ut pengar. Tja.. jo.. hej på dig du. De fick ringa runt till några av dessa tidigare nämnda personer som fick uppge sina tjänstenummer och jämföra med uppgifter jag lämnade och jag var tvungen att gå igenom en röstigenkänning via telefon.
Det tog ju lite tid, men jag fick ut det jag skulle ha nu över helgen iallafall. Men så tänkte jag ju i min enfald att jag går till en ANNAN bank för att starta ett nytt konto och så skulle de kunna ge mig ett ID-kort.
Sagt och gjort jag gick dit, tog en lapp och vips ber han om... om... om...

Just det... ta mig sjutton... visst skall man ha ett ID-kort för att starta konto med numera.

- Men jag tänkte att ni kan ju göra ett ID-kort åt mig här då, så kan vi starta konto sedan. Sade jag.
- Nej, har du inget giltigt ID-kort kan vi inte ge dig ett nytt. Sade bankmannen och jag såg riktigt hur orden stockade sig i halsen för han tyckte nog det lät lika konstigt som jag.
- Så du menar att för att få ett nytt giltigt ID-kort, så måste jag ha ett redan? Frågade jag.
- Ja, precis. Sade bankmannen.
- Varför i hela friden skulle jag ha ett nytt om jag hade ett som var giltigt? Frågade jag nu lite smått förbryllad.
Mannen tittade på mig, varpå jag frågade igen.
- Men hur skall man få sitt första ID-kort om man måste ha ett redan?
- Du menar alltså att du aldrig haft någon legitimation? Frågade bankmannen som om jag vore en utomjording som precis fått inresevisum till Vintergatan.
- Precis, jag har aldrig velat ha något, inte behövt något och ärligt talat så vet jag inte varför det skall vara så svårt att få ett nu när jag behöver ett och vill ha ett.
- Det finns ju naturligtvis undantag. Säger bankmannen.
- Vad bra, svarar jag, för jag är väl ett då? Säger jag lite frågande varpå han säger.
- Du kan ju ha med dig foto, personbevis från skattemyndigheten och en familjemedlem som kan tala om att du är den du säger. Denne skall ha en giltig ID-handling.
- Ah, så personen ifråga kan legitimera mig för en legitimation, men inte legitimera mig för att ta ut pengar. Säger jag.
- Precis. Svarar han, mycket lättad över att jag inte är fullt så korkad som han byggt upp förväntningar av att jag är.

Varpå jag såg detta, var jag tvungen att fråga honom rakt ut.
- Vad är skillnaden på att legitimera mig för att jag skall få en legitimation för att ta ut pengar mot att legitimera mig för att ta ut pengar, förutom att det tar längre tid? Borde inte polismyndigheten kunna hjälpa mig ganska omgående?
- Jo, det kan du ju testa. Säger han.

Så jag går dit.

Väl där ber jag om att de skall göra mig ett ID-kort.
Damen ser på mig med tröstande ögon och säger.
- Har du en giltig ID-handling?
Jag suckar stort.
Går ut.
Åker tillbaka hit och skriver detta. Tur att man får åka buss utan legitimation fortfarande.

Nu ligger mitt hopp i händerna hos min underbara exfru, som kommer hit om en månad, så hon, som närstående kan legitimera sig att hon känner mig så jag kan få en legitimation så jag kan legitimera mig som jag känner mig: Trött i huvudet.
Skall till skattemyndigheten för att be om personbevis... men jag kan ge mig på att de då ber mig om: ???? (Vad tror ni)

Det lustiga är att OM jag skulle bli haffad av polisen och de frågade om jag var den jag är och jag svarade nej... skulle de nog veta att jag är den jag är ändå och inte ge sig så lätt som att de ber om ursäkt för att jag inte kan legitimera mig vid arresteringen.

Dessutom ligger det visst på mitt ekonomiska ansvar att bekosta detta med pengar - av en inte så liten summa heller.
Bara för att de skall kunna kontrollera mig, min identitet och mina förehavanden.
Det borde ju faktiskt kunna betalas med skattepengar, för det har jag betalat in en hel del genom åren. Mer än de flesta. Det har staten tackat stort för, utan att egentligen bry sig om vem som betalat det, uppenbarligen. Men nog fasen håller de koll så att alla betalar MINST det de skall...

Varför skall det vara så krångligt att leva inom ramarna? Jag lär få ta ut pengar genom någon annans konto denna månad med ! :-S

//C.G.

Saker som stör - är saker som berör

Ja...

Precis, den sista tiden har det varit lite saker som berört, tveklöst som stört.

Det har varit saker som förseningar på tåg, brustna löften, tappade kontakter och skratt som fastnat i magtrakten och inte velat komma ut riktigt.
Obetänksamhet och stressande samtal, från de flesta håll - åt alla håll och ofta är det mina nära det berör.
Det stör.

Jag vet inte vad man skall kunna ta sig till när man inte får veta bakomliggande orsaker eller ens de framförliggande verkningarna. Maktlöshet är inget jag kan hantera så bra.

Så jag tog ett beslut under kvällen. Att skratta lite. Svårflörtad till en början, som vanligt. Men jag hade bestämt mig så jag släppte efter.
So what om någon missförstår, det är upp till den som oroar sig för om den andra missförstått som måste skärpa sig.
Inte pressa så hårt.
So what om någon lovar dig en sak som inte hålls. Det är den personens ansvar och problem, inte ditt.
Ta det inte så personligt - det är den andre som är blåst i skallen.
So what om någon försöker sabba ditt liv - visa korkskallen att du inte ger dig...
Ta kontroll, det är ditt eget ansvar att må bra.
So what om någon skryter och vill vara coolare än du - Det mår den personen piss över varje kväll innan ögonen sluts.
Visa ingen medömkan, det är inte ditt ansvar att den personen når sina mål.
So what om någon har det svårt och väljer att ta ut det på dig.
Räta på dig och visa en ny väg - trösta inte.

Med de orden valde jag att slappna av och skratta mig redlös åt pundare och misstag, misslyckade läkare och förhållandekriser på TV.
Med ett avslappnat sinne känner jag en ro. Ett lugn som gör att jag kan stötta de som förtjänar det istället. De som råkar ut för brustna löften, manipulativa personer som vill förstöra, skrytmånsar och de självömkande ungsjälarna som tar ut sina frustrationer på dem.

Att skratta är gott och att skratta är viktigt. Jag kan förstå att folk har oroat sig för att de inte sett eller hört mig på en stund.
Men jag sörjer - sörjer min egen avsky för de orsakar smärta för mina nära, för de runt om för att det gör mig berörd.

Störd.

Stör mig inte - är allt jag någonsin bett om. Låt mig vara glad så jag kan städa upp efter er. Ta det inte personligt, ge bara fan i mig jag vill inte ha med er att göra.
Då är jag glad.

Var jag elak och kantig nu?

//C.G.


Uppochnervändavärlden - del 1

Ja, jag blir galen...

Återigen så härjade jag med datorn och så somnade jag inte förän vid halv sju när mannen i hushållet här vaknade.
Idag tänkte jag så här: "Jag går upp och tar en kaffe med honom, så borde jag kunna somna sedan".

PANG

Så vaknade jag inte ordentligt förän vid elvadraget, jag antar att det var då dörren stängdes för andra gången, och det blev tyst. Klart att jag bara skall kunna sova om folk rör sig :-( . . .

Annars har jag druckit lite kaffe, snackat med tjejen på msn, pratat med minstingen i telefon och härjat med vårdcentralen.
Vågade mig ut i kylan, till och med, för att köpa in lite mer mjölk.

Nu letar jag efter inspiration till att inreda lägenheten, kollar saker som kan passa, saker jag vill ha och saker som helt går bort.

Du, värmer - du stöttar

När jag ser dig fylls jag av glädje,
din doft minner om ljuva stunder,
din smak mot mina läppar - så ljuvlig.

Värmen som strömmar från dig till mina fingrar,
känslan jag får av att du är i mig,
jag håller dig hårt så ingen stjäl dig från mig.

Jag tar dig i handen och för dig mot mina läppar,
när du snuddar min mun fylls jag av välbehag,
så jag sväljer dig och allt du är.

Många vill ha dig och smaka det goda,
få lukta på och älska dig,
men INGEN får ta dig, mitt älskade kaffe.


Skriver mer sedan

//C.G.

MAAAAAAT ! ! !

Huvva...

Nu har jag lyckats IGEN, med att bli sådär äckligt mätt.

För att citera sonen här i hushållet, efter i morse: "Jaha, nu sover visst Jappe".
Strax efter det att jag sagt: "God morgon, pojkar." i morse slocknade visst ljuset och jag stendog.
Brukar konstigt nog vara som enklast för mig att somna kring sju på morgonen när alla vaknar och ljuden börjar komma igång.
Lite bakvänt, men ju fler vakna som rör sig, ju mer ljud att lyssna på, desto fortare somnar jag och desto djupare sover jag.

Nu sitter jag här och väntar på att tjejen skall komma tillbaka till datorn, hon lyckades ju bygga upp vissa förväntningar innan hon pös iväg.
Elakt... elakt.

Sedan skall jag spela en aning, det är faktiskt en kul grej om man vill att tiden skall gå, fast ändå inte slösas bort på onödiga saker.
Är du inte medlem redan, så bli det vet ja. Även om det heter betapet, så handlar det inte om att man satsar sina hustjur där.

//C.G.


Ibland skrattar man

Av rädsla att denna länk kommer bli inaktiv, väljer jag att kopiera och klistra in annonstexten från en auktion på tradera:

" Objektsbeskrivning
1.Compatibility: Den nya typen elektronisk ballast, som lämpar sig för högtryckspastörisering natrium lampor, metall halogenidföreningar lyktor och högtryckspastörisering kvicksilver lampor.
2.Characteristics: energi-bevarande, nästan ljudlöst till elektrisk tråd nettning, lämpade för högkvalitativ belysning att kräva, och det är den gröna nya produkter belysning.
3.Advantages:
  Wide arbetar Spänningsområde: 90 V ~ 260V;
  Little börjar spänning:> = 90 V
  Hög effektivitet och energibesparing: Belysning effektivitet ökar med 3% minst, el economizes 15% minst (Jämför med induktans ballast), hög kvalitet på belysning: Frekvens av ljuskälla> = 24KHz har inget flimmer, är lämplig för Gymnasium, Street, kommersiell belysning.
  Låg harmonisk innehåll: THD <10%;
  Skyddande funktion: avbrott, kortslutning, varma skydd;
  Enkel installation: Använd inte behöver andra startmotorer behöver inte utanför kompensera kondensator.
 
I dag har två av dessa kör för min egen installation och de fungerar bättre än Lumateks att jag hade. Jag gillar bara dessa bättre orsaka de är helt och på grund av fläkten som håller det betydligt svalare. Ingen vill ha en varm växa rum.   Jag kommer att fartyget använder USPS (United States Postal Service). Normalt tar det cirka 14 dagar, men ibland kan det ta upp till 28 dagar.
"

Jag antar att det inte är en auktoriserad översättare som översatt detta heller :-D
Man borde få varan om man kan gissa vad det är.

Energi

På begäran så börjar jag blogga lite då.
Först idag hade jag ingen - utan jag låg så länge jag kunde.
Sedan gick jag genom en ganska kall tillvaro till en varm och skön dusch.

Jag skulle ju inte tala om hur min dag var idag och allt jag gjort, utan jag ville skriva lite om energi.
För att få energi bör man ju äta, det vet ju alla, men mat gör en ju lite trött med, som bekant.
Middagen idag bestod av havsaborre, potatis och en fin vit sås och lagom en halvtimma efter att munnan satt sig som en bunker runt den sista tuggan började matkoman smyga sig på, för att till sist få mig att sätta på mig lurarna och sluta ögonen till lite musik.

Sedan tvärslocknade jag, för att efter en liten stund höra ljuva ord från systers mun "Jag har satt på lite kaffe", genom musiken, bara för att åter glida in i matsmältningens ljuva drömvärld.

Sedan blev det kolsvart igen.

"SKALL DU HA NÅGON TÅRTA?" hörde jag som ett avlägset rop, varpå jag kastade mig ur soffan, yrade mig till köket för att mötas av ett monster på bänken.
Någon hade inspirerats av gravkullarna i Uppsala !
Jag tog en bit och lade på en tallrik - inte ett fat, nej - inte en assiett, nej - en tallrik och högg in i den med ett glatt humör.
Nu lyckades jag visst lite ogenomtänkt påstå att det inte var några problem att äta resten, men efter en och en halv tallrik och halva tårtan kvarstår, undrar jag vilket väsen från vilken planet som tog min kropp i besittning för att yttra något så korkat.

Energin som denna tårta innehåller kan nog jämföras med de pellets av uran som driver kärnkraftverken, för nu är det ingen risk att jag somnar. Jag kallsvettas, biter ihop käkarna, skakar med benen och stirrar med blicken.
Bukspottkörteln gav nog upp helt efter första tallriken.
Skulle Göteborgs rikaste amfetaminkokare se mig nu skulle han nog stänga labbet, ta receptet och öppna ett konditori istället, för jag ser nog helt påtänd ut.

En dag skall jag designa bloggen lite tror jag, men det är inte mitt primärmål just nu. Jag skall ta mer tårta.

Ja, jisses.

Ha en god kväll nu och snälla... Förse mig med insulin eller håll er borta.

//C.G.

RSS 2.0